Beruházás: Tiszaújváros hosszú távú távhőellátását biztosító fűtőerőmű megépítése és hosszú távú (20 éves) hőtermelés biztosítása

Megrendelő: Tiszaújváros Önkormányzata, Tiszaszolg Kft.

Projekttársaság: Tisza-Therm kft.

A beruházás összege: 2,3 milliárd forint

A beruházás időpontja: 2002

A beruházás helye: Tiszaújváros

Tiszaújváros Önkormányzata egy zöldmezős beruházás keretében megvalósuló, a város igényeire alapozott önálló fűtőerőmű megépítésére és hosszú távú üzemeltetésére írt ki pályázatot, melyet a 2015 májusa óta az ALTEO Nyrt. tagjaként működő Sinergy Kft. nyert el.

A nyertes a beruházás megvalósítására egy 100%-ban a tulajdonában álló projekttársaságot alapított, a Tisza-Therm Kft.-t. A Tiszaújváros távhőellátásához szükséges hőenergiát a vállalatcsoport 20 éves futamidejű szerződés keretében termeli meg, a fűtőerőművet saját személyzettel üzemelteti.

A beruházással egy technológiájában korszerű, működésével a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés gazdasági és környezetvédelmi előnyeit kihasználó létesítmény valósult meg.

A zöldmezős beruházás során két gázmotort, valamint három forróvíz-kazánt építettek be. A gázmotorok fedezik a nyári hőigényeket, a fűtési időszakban a megnövekedett igényeknek megfelelően pedig a kazánok is működésbe lépnek.

Altenergy - Erőművek - Tiszaújvárosi Fűtőerőmű