Megújuló alapú energiatermelés

Jelentős kompetenciákkal rendelkezünk a megújuló energiaforrások kiaknázásában, illetve a hulladékalapú energiatermelésben. A vállalatcsoportunk portfóliójában szinte az összes megújuló energiaforrás kiaknázására akad példa – két szélerőmű parkkal, négy szélerőművel, négy naperőműparkkal, két vízerőművel, egy biomassza kazánnal és kettő alternatív gázos erőművel rendelkezünk.

Bábolnai szélerőműpark

2020 augusztusában megvásároltuk a Komárom-Esztergom megyei Bábolna határában található, 7 toronyból álló, 15 megawatt-ot termelő szélerőműparkot.

Bőnyi szélerőmű

A Győr-Moson-Sopron megyei Bőny térségében található, 13 toronyból álló, 25 megawatt összteljesítménnyel rendelkező szélerőműpark 2019 áprilisában akvizíció során került a tulajdonunkba.

Ácsi szélerőmű

Ács külterületén, az M1-es autópályától északra található a 105 méteres toronymagassággal rendelkező, VESTAS V90 típusú, 2 MW villamos teljesítményű szélerőművünk.

Törökszentmiklósi szélerőmű

Törökszentmiklós külterületén, Szolnoktól 20 kilométerre, az Alföld közepén található társaságunk 100 méteres toronymagassággal rendelkező, FUHRLÄNDER MD 70/77 típusú, 1,5 MW villamos teljesítményű szélerőműve.

Jánossomorjai szélerőmű

Mosonmagyaróvártól 15 kilométerre, a Kisalföldön található szélerőművünk egy VESTAS V90 típusú, 1,8 MW villamos teljesítményű, 105 méteres toronymagassággal rendelkező egység.

Pápakovácsi szélerőmű

Pápakovácsi külterületén, Pápától 8 kilométeres távolságra, a Bakony dombjai között található a VESTAS V90 típusú, 2 MW villamos teljesítményű, 105 méteres toronymagassággal rendelkező szélerőművünk.

Monori naperőmű

2018 decemberében kezdték meg kereskedelmi üzemüket monori naperőműveink. Az összesen 17 072 elemű, 285W-os polikristályos napelemből álló, 4 MW névleges teljesítményű létesítmény első saját kivitelezésű naperőműparkunk, amely nyolc, egyenként 499 kilowattos naperőműegységből áll.

Nagykőrösi naperőmű

A saját kivitelezésben megvalósult nagykőrösi naperőműpark 2019 júliusában kezdte meg kereskedelmi üzemét a település külterületén, 18 hektáron. A létesítményösszesen 14, egyenként 495 kilowatt névleges villamos teljesítményű naperőmű-egységből áll.

Balatonberényi naperőmű

A 13,4 hektáros, felhagyott ipari területen felépült 6,9 MW névleges teljesítményű naperőmű 26 784, egyenként 285W-os polikristályos napelemből áll, és a mintegy 13 km-re lévő keszthelyi alállomáson keresztül csatlakozik a közcélú hálózathoz.

Domaszéki naperőmű

Az első működő fotovoltaikus egység erőművi portfóliónkban a 2017 decemberében a Domaszék 2MW Kft. megvásárlásával megszerzett, közel 2 megawattos domaszéki naperőmű. Ennek négy, egyenként 495 kW teljesítményű naperőmű-egysége a Szeged melletti Domaszék külterületén épült meg még 2017 nyarán.

Gibárti vízerőmű

Gibárt község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, a Hernád folyó mellett, 58 km-re annak torkolatától. Itt található az 1901-ben tervezett, 1902-ben épített és 1903-ban üzembe helyezett üzemvízcsatornás elrendezésű vízerőmű.

Felsődobszai vízerőmű

Szintén a Hernád folyó mellett, a torkolattól 84 km-re fekszik Felsődobsza község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Itt található az 1906-ban épített, 1911-ben üzembe helyezett üzemvízcsatornás elrendezésű vízerőmű.

Nagykőrösi biogázüzem

Az évente mintegy 50-60 ezer tonna mezőgazdasági és élelmiszeripari hulladékot, mellékterméket, illetve lejárt szavatosságú élelmiszert hasznosító biogázüzemet 2016. január 1-je óta üzemeltetjük.

Debreceni depóniagáz-hasznosító kiserőmű I., II.

A kiserőmű a Debreceni Regionális Hulladéklerakóban elhelyezett szerves hulladék bomlása során keletkező, metánban gazdag depóniagázt hasznosítja és ártalmatlanítja.

FÖLDGÁZ ALAPÚ ENERGIATERMELÉS

Üzletágunkban évek óta tartó, dinamikus fejlődés tapasztalható. Segítséget nyújtunk partnereinknek az összetett földgáz piacon történő eligazodásban. Partnereink körében megtalálhatóak hazai kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok egyaránt. Szabadpiaci földgáz kereskedőként egyetemes szolgáltatással, azaz lakossági felhasználók kiszolgálásával nem foglalkozunk.

BorsodChem Zrt. BC Erőmű és BC Therm üzemeltetés

Az erőmű biztosítja a Borsod-Chem ipari gőzszükségletének és villamos energia igényének túlnyomó részét.

MOL Petrolkémia: TVK Erőmű

A MOL Petrolkémia Zrt. Közép-Európa egyik vezető vegyipari vállalata. A vegyipari folyamatok nagy energia és vízigénye következtében az ország egyik legnagyobb hő- és sótalanvíz-fogyasztója.

MOL Petrolkémia Tisza-WTP Vízelőkészítő

A MOL Petrolkémia Zrt. Közép-Európa egyik vezető vegyipari vállalata. A vegyipari folyamatok nagy energia- és vízigénye miatt az ország egyik legnagyobb hő- és sótalanvíz-fogyasztója.

Kazincbarcika Fűtőerőmű

Kazincbarcika Önkormányzata egy zöldmezős beruházás keretében megvalósuló, a város igényeire alapozott önálló fűtőerőmű megépítésére és hosszú távú üzemeltetésére írt ki pályázatot.

Tiszaújváros Fűtőerőmű

A beruházással egy technológiájában korszerű, működésével a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés gazdasági és környezetvédelmi előnyeit kihasználó létesítmény valósult meg.

Ózdi Fűtőerőmű

A blokkfűtőerőmű fedezi a városi távhőrendszer hőigényének közel 30%-át és 15 éves futamidejű szerződés keretében szolgáltatja a hőenergiát a távhőszolgáltató részére.

Zuglói Fűtőerőmű

A fűtőerőművet az ALTEO saját személyzettel üzemelteti. A létesítmény három gázmotornak és azok segédberendezéseinek ad helyet.

Győri Erőmű

Az erőmű jelenlegi energiatermelő kapacitása 17,7 MW villamos- és 23,9 MW hőteljesítmény.

Soproni Erőmű

Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. soproni erőműve elsősorban a város ipari területén elhelyezkedő vállalatok, köztük a Soproni Sörgyár hőenergia-ellátását biztosítja, emellett hőt szolgáltat a Sopron Holding részére.